CANIM ÖĞRETMENİM
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
M.Emin BİÇEROL

M.Emin BİÇEROL

CANIM ÖĞRETMENİM

23 Kasım 2015 - 11:03

ÖĞRETMEN DEMEK; İnsanlarımızın milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizle beslenmesini sağlayan kişidir. Genç kuşakları iyiye, güzele doğruya yöneltendir. Cumhuriyetimizin istediği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesilleri ellerinde yetiştiren, şekillendirendir.

Canlıların içinde, yaradılış olarak en mükemmel olan varlık insandır. Mükemmel ve çok yönlü olan insanın eğitim ve öğretimi üstün bir sanat anlayışı ile olur. Bu anlayışa sahip insanı düşünelim. İnsanı şekillendirecek, onun ruhunu işleyecek, duygu ve düşüncelerine yön verecek sanatçıyı düşünelim! Ne kadar kutsal, ne kadar meziyet sahibi ve ne kadar yüce duygu ve düşüncelerle dolu olduğu bir gerçektir. BU GERÇEĞİN SAHİBİ ÖĞRETMENLERDİR.

  Öğretmensiz bir uygarlık, bir bilim söz konusu olamaz. Onsuz medeni bir dünya kurulamaz. Öğretmenlik sıradan bir meslek değildir. Her bilen, her öğrenen öğretemez, anlatamaz. Öğretmenlik bir sanattır. Öğretmen en büyük SANATKARDIR. Çünkü insan denen en kıymetli varlığı saygıdeğer bir eser haline getiren öğretmendir. İnsanın kalbine ve beynine giren odur.O bir güneştir. Karanlıkları yırtan aydınlıktır. Çorak toprakları yeşerten pınardır.

 SANATKAR ÖĞRETMEN ; ” Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir toplum halinde yaşatır;  yada köleliğe ve yoksulluğa terk eder.” Diyen Atatürk eğitimin şekillenmesini öğretmen denilen değerli sanatkarın ellerinde görmektedir.

ATASININ İZİNDE;  Türk öğretmeni Atatürk’ün yolunda, Cumhuriyetin temelinde harcı olan kişidir. Kafasında müspet ilim, elinde Atatürk ilke ve inkılaplarının meşalesi, gönlünde vatan, millet, bayrak olduğu halde nura doğru koşan kişidir.

 KARANLIĞA KARŞI IŞIK ÖĞRETMEN; Ülkemizi karanlık güçlere karşı koruyan, Türklüğüyle övünen Atasının izinde yürüyen memleketini, milletini seven tarihini, kültürünü öğrenen nesilleri  yetiştirecek olan öğretmenlerdir. Cehaleti kovan sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü, dostluğu, insani duyguları, insana kazandıran kişidir öğretmen. Özel bir uzmanlık mesleğinin insanı olan öğretmenler, toplumumuzun temel taşıdır.

 BİR YABANCI EĞİTİMCİ GÖZÜYLE; “ Öğretmen ne ise okul odur. Yani toplumun her değer yargısında öğretmenin alın teri vardır.” Öğretmen ki kandile benzer. Kendini tüketerek başkalarına ışık tutar.

 Çocuklarımız ülkemizin geleceği olacaktır. Onlara sevgi, şefkat, bilgi, görgü vermek eğitimin amacıdır. Çocuklarımızın toplum içinde gereği gibi, günün şartlarına göre inançta ve güvençte, dilde yurt ve millet yararına hazırlamak eğitimin görevidir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, toplumu ayakta tutan milli ilkeler birliğinden yoksun yetiştirmek en affedilmez sorumluluktur. Bağrından çıktığımız milletimize üzerinde doğup büyüdüğümüz bu aziz vatana hayırlı evlatlar vermek eğitim sistemimizin görevidir.  Eğitimin gerçek hedefi; bireyi yani yurttaşı uygarlık için vatan ve millet için işe yarar insan yapmaktır. Eğitime bu kadar önemli fonksiyonlar ifa etmesi, öğretmenlik mesleğinin yüceliğini ortaya koymaktadır. Eğitim öğretimin manevi gücüne emanet ettiğimiz öğretmenlerimizi her yönüyle layık olduğu yere çıkarmak mutlak bir ZARURETTİR.

   Bu duygu ve düşüncelerle halkımızın,  öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ en içten duygularla kutlar, ahirete göç etmiş başta Başöğretmenimiz Atatürk ve diğer öğretmenlerimize Gözde Haber Ailesi adına rahmet diliyorum.

Bu yazı 3161 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum