ŞEMSİYE, BASIN MENSUPLARINI KONUK ETTİ!
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

ŞEMSİYE, BASIN MENSUPLARINI KONUK ETTİ!

Akhisar´da Kadın Derneği tarafından Ragıpbey Mahallesi 17 sokakta hizmete açılan Şemsiye, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

ŞEMSİYE, BASIN MENSUPLARINI KONUK ETTİ!

Akhisar´da Kadın Derneği tarafından Ragıpbey Mahallesi 17 sokakta hizmete açılan Şemsiye, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

ŞEMSİYE, BASIN MENSUPLARINI KONUK ETTİ!
09 Mart 2020 - 17:31
Reklam

Akhisar´da Kadın Derneği tarafından Ragıpbey Mahallesi 17 sokakta hizmete açılan Şemsiye, basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Kahvaltıya Akhisar´ın yerel ve ulusal basın temsilcileri yanı sıra Akhisar Kadın Derneği başkanı Hayriye Hacet, yönetim kurulu üyeleri Gülden Şataf Erhun, Seda Nazlı Kaynar, Fatma Celebci, Cevriye Emre ve Şemsiye´nin kuruluş aşamasında büyük emek sağlayan Emel Feratlar katıldı.

4 YIL ÖNCE 13 KİŞİ İLE KURULDU

Şemsiye´nin bir Akhisar Kadın Derneği işletmesi olduğunu ifade eden Akhisar Kadın Derneği başkanı Hayriye Hacet; “Şemsiye bir Akhisar Kadın Derneği işletmesidir.4 yıl önce 13 Akhisarlı Kadın arkadaş bir amaç için bir araya geldik ve Akhisar Kadın Derneğini kurduk. Tüzüğünü de kendimizin yazdığı derneğimizi kurarken; sadece üye aidatları ve bağışlarla hedeflediğimize ulaşamayacağımızı biliyorduk. Bu nedenle tüzüğümüzün 2. Maddesine Dernek amaçlarını gerçekleştirmek üzere  İktisadi İşletmeler Kurabilir maddesini tesis etmiştik. Kadını sosyal ve ekonomik alanda güçlendirmek amacıyla birçok faaliyetler gerçekleştirdik, bunlardan bir tanesi de kadının ürettiği ürünleri ekonomiye kazandırarak, kadının özgüvenini kazanmasına ışık tutmaktı. Bu kapsamda kadının evde her yıl düzenli olarak ürettiği ve ev ekonomisine görünmez destek olduğu gibi ailesinin sağlıklı beslenmesini de sağladığı Erişte, tarhana, turşu, reçel, salça, zeytin gibi ürünleri önce  geleneksel yöntemlerle üretme denemeleri ardından bu ürünlere inovasyon katarak yeni tatlar ve sunumlar bulma hedefiyle çalıştık. Geldiğimiz noktada bu ürünlere olan talebi ve bu ürünlerin ekonomiye kazandırılması ile dernek faaliyetlerine ciddi katkı sağlayabileceğimizi gördük. 4 yıl önce 1 oda 1 masa 6 sandalye ile çıktığımız yolda bugün belediyemizin de desteği ile Hacıishak Mahallesi 249/2 sokaktaki Halk Konağında 2 kurs odası, 1 toplantı odası, 1 idari oda, 1 mutfak ve 1 üretim odası ile faaliyet göstermekteyiz.

“BİRÇOK KİŞİ GÖNÜLLÜ DESTEK OLDU”

Bu merkezde Üretim İzin Belgelerimiz kapsamında gayet hijyen koşullarda ürettiğimiz ürünleri tüketiciyle buluşması için merkezi bir noktada Satış noktasına ihtiyacımız olduğunu gördük. Yaptığımız araştırmalar neticesinde şimdi içinde bulunduğumuz bu mekanı bulduk ve kolları sıvadık. Şemsiye´yi tasarladık, dört duvardan ibaret olan bu mekana kendi tarzımızı yansıtmak üzere atölye çalışmaları yaptık, bu çalışmalarımızda Emel Feratlar arkadaşımız büyük bir sorumluluk yüklendi, mesleki birikimini bizlerle paylaştı bize danışmanlık yaptı.

Derneğimizin üyeleri ve Wayu grubundaki arkadaşlar Emel arkadaşımızın istediği objeleri imal ettiler hepsinin ellerine emeklerine sağlık. İşte bu şemsiyeler o çalışmalarda tasarlandı üretildi ve bu mekana adını verdi.

Tabii bu dört duvardan ibaret olan mekana bu ürünlerimizi yerleştirebilmemiz için ciddi bir tadilat gerekiyordu ve bizim böyle de bir bütçemiz yoktu işte tam da bu aşamada dostlarımız girdi devreye, Başta Umut Çavuş olmak üzere birçok arkadaşımız ekiplerini yönlendirdi, malzemelerini, araçlarını ve bir çoğu da bizzat kendi emeğini koydu. Bu arkadaşlarımızın isimlerini girişimizde, bir panoya yazarak ölümsüzleştirdik. Bu dostlarımızın katkılarıyla dört duvardan ibaret olan bu mekana Emel arkadaşımızın önderliğinde bünyemizdeki mimar arkadaşlarımızın tasarımları çerçevesinde tarzımızı kattık. Dostlarımızın desteğinin yetmediği yerde aramızda para topladık, birilerimiz borç verdik ve Şemsiye´yi yardımsever Akhisar halkı ile buluşturduk.

“ŞEMSİYE´DE DERNEK ÜYELERİ ÇALIŞACAK”

Şemsiye´de derneğimizin üyesi arkadaşlar çalışacak, üretim Hacıishak mahallesinde yine dernek üyesi hijyen belgesi olan arkadaşlarımız tarafından yapılacak. El ürünleri de yine Hacıishak mahallesi Halk Konağındaki Kurslarımızda üretilecek.

“ŞUAN 20 ÖĞRENCİYE BURS VERİYORUZ”

Buradan elde edilen gelir dernek faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere kullanılacak; hali hazırda derneğimiz tarafından 20 öğrenciye burs veriyoruz burs verdiğimiz öğrenci sayısını arttırmak burs miktarlarını daha iyi seviyeye çekmeyi hedefliyoruz. Bugün Şemsiye´ye gelerek bize vakit ayırdığınız ve sesimizi duyurduğunuz için siz basın emekçilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ayrıca Şemsiye´de özel gün ve toplantılar, davetler düzenlenebilecek. Bunun için önceden rezervasyon yapmanız yeterli olacak. Şemsiye´de kahvaltı, öğle yemeği, kahve, çay gibi ürünler bulunuyor. Şemsiye sadece kadınlara değil tüm Akhisarlı vatandaşlara hizmet edecek.

 

Şemsiye iletişim bilgileri;

 

0532 710 05 45

İnstagram: semsiye.akhisar

Facebook/Twitter : semsiye.akhisar

Reklam
Reklam
Reklam
Bu haber 1252 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
BÜYÜKŞEHİR’İN AKHİSAR PROJELERİ HIZ KAZANDI
BÜYÜKŞEHİR’İN AKHİSAR PROJELERİ HIZ KAZANDI
Söğütlü Mahallesi'ne Ek Kanalizasyon Hattı
Söğütlü Mahallesi'ne Ek Kanalizasyon Hattı