Selçikli Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve bölge ulaşımı açısından önemli bir bağlantı noktası olan köprüde çökme riski oluştu. Aşırı yağışların etkisiyle meydana gelen hasar nedeniyle köprü, güvenlik gerekçesiyle çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
Edinilen bilgilere göre, Selçikli Mahallesi sınırlarında, Sudeliği Mevkii’nde Başlamış Çayı üzerinde bulunan ve Akhisar–Sındırgı İl Yolu ile mahalle yolunu birbirine bağlayan köprüde, geçtiğimiz haftalarda etkili olan yoğun yağışlar sonrası zemin yapısında bozulmalar meydana geldi. Yağışların oluşturduğu su debisi ve zemin yumuşaması nedeniyle köprü ayaklarında deformasyon tespit edildiği, bu durumun da çökme riskini artırdığı öğrenildi.
Yetkililer tarafından yapılan teknik incelemelerin ardından, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye atmamak adına köprünün çift yönlü olarak araç ve yaya trafiğine kapatılmasına karar verildi. Kapatma kararının ardından bölgeye uyarı levhaları yerleştirilirken, sürücüler alternatif güzergâhlara yönlendirildi.
Köprünün, özellikle Selçikli Mahallesi ile çevre yerleşim alanları arasında ulaşımı sağlayan önemli bir geçiş noktası olması nedeniyle, kapanmanın bölge trafiğinde geçici aksamalara yol açabileceği belirtiliyor. Buna rağmen, olası bir çökme riskine karşı alınan tedbirlerin hayati önem taşıdığı vurgulandı.
Yetkililer, köprüde gerekli onarım ve güçlendirme çalışmalarının en kısa sürede başlatılacağını ve teknik ekiplerin proje hazırlıklarını sürdürdüğünü bildirdi. Yapılacak çalışmalar kapsamında köprü ayaklarının güçlendirilmesi, zemin stabilizasyonu ve yapısal güvenliğin yeniden sağlanmasının hedeflendiği ifade edildi.
Onarım süreci tamamlanıncaya kadar vatandaşların bu güzergâhı kullanmamaları, alternatif yolları tercih etmeleri ve yapılan uyarılara riayet etmeleri önemle rica edildi. Yetkililer, çalışmaların tamamlanmasının ardından köprünün yeniden güvenli bir şekilde ulaşıma açılacağını belirtti.
Haber : Akif Özalp





YORUMLAR