Akhisar’da hac ibadetini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlar için uğurlama programı düzenlendi. 20 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’te Akhisar Otobüs Terminali’nde gerçekleştirilen program, Akhisar Müftülüğü koordinasyonunda ve Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla yapıldı.
Düzenlenen törende, Akhisar’dan yola çıkan ilk hac kafilesi dualar eşliğinde uğurlandı. Toplam 90 hacı adayından oluşan kafile için Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, ardından din görevlileri tarafından dualar edildi.
Yoğun katılımın olduğu programda duygusal anlar yaşanırken, hacı adayları kutsal yolculuk öncesinde aileleri ve yakınlarıyla vedalaştı. Yetkililer, hac ibadetinin manevi önemine vurgu yaparak, hacı adaylarına sağlıklı ve huzurlu bir yolculuk temennisinde bulundu.
Uğurlama programı, yapılan duaların ardından hacı adaylarının otobüslere binerek kutsal topraklara doğru yola çıkmasıyla sona erdi.
Haber : Akif Özalp





YORUMLAR