Akhisar'da sağlık hizmetlerinin bugünü ve yarını, yerel basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen özel bir kahvaltı programında masaya yatırıldı. Buluşmada, inşaatı devam eden yeni hastanenin bölgenin sağlık yükünü büyük ölçüde hafifleteceği vurgulandı.
AK Parti Akhisar İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Hamza Bambal ve Akhisar İlçe Sağlık Müdürü Emrullah Demirel’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, ilçedeki mevcut sağlık hizmetleri ve vizyon projeler detaylı bir şekilde ele alındı.
"Yeni Hastane Bölgenin Sağlık Üssü Olacak" Programda ilk sözü alan AK Parti İlçe Başkanı İsmail Ahmet Sözcüer, inşası süren yeni Akhisar Devlet Hastanesi’nin ilçe tarihindeki en kritik kamu yatırımlarından biri olduğuna dikkat çekti. Bu dev projenin sadece Akhisar'a değil, çevre ilçelere de hizmet vereceğini belirten Sözcüer, "Yeni hastanemiz, modern altyapısı ve geniş kapasitesiyle bölgesel bir ihtiyacı uzun yıllar boyunca karşılayacak. Proje tamamlandığında fiziki imkanlarımız genişleyecek, vatandaşlarımız çok daha hızlı ve etkin bir sağlık hizmetine kavuşacak" ifadelerini kullandı.
"Günde Binlerce Hastaya Şifa Dağıtıyoruz" Mevcut hastanenin işleyişi hakkında basın mensuplarını bilgilendiren Başhekim Hamza Bambal ise Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi’nin adeta bölgesel bir merkez gibi çalıştığını aktardı. Yalnızca Akhisar halkına değil, çevre yerleşimlerden gelen yoğun bir hasta trafiğine de yanıt verdiklerini belirten Bambal, acil servis, poliklinik ve yataklı servislerde her gün binlerce kişinin tedavi gördüğünü söyledi. Bambal, hasta memnuniyetini en üst düzeye çıkarmak için tüm sağlık personelinin büyük bir fedakarlık ve koordinasyon içinde çalıştığının altını çizdi.
Hastanelerdeki Yoğunluğa Karşı "Aile Hekimi" Çağrısı Toplantıda "koruyucu sağlık hizmetlerinin" önemine odaklanan İlçe Sağlık Müdürü Emrullah Demirel ise vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Her sağlık sorununda doğrudan hastaneye başvurmanın acil servislerdeki yoğunluğu artırdığını hatırlatan Demirel, tedavi süreçlerinin daha hızlı ilerlemesi için önceliğin aile hekimleri ve birinci basamak sağlık kuruluşlarına verilmesi gerektiğini belirtti. Demirel, İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak hastalanmadan önce sağlığı korumaya odaklandıklarını; bu kapsamda aşılama, kronik hastalık takibi ve toplum sağlığı hizmetlerini aktif bir şekilde sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
AKHİSAR’DA SAĞLIK ZİRVESİ!
Akhisar'da sağlık hizmetlerinin bugünü ve yarını, yerel basın mensuplarının katılımıyla düzenlenen özel bir kahvaltı programında masaya yatırıldı.
08 Ağustos 2026 - 11:14
Bu haber 148 defa okunmuştur.





YORUMLAR