İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu, Ballıca Mahallesi'nde Gediz Elektrik tarafından gerçekleştirilen ağaç budama çalışmalarına sert tepki gösterdi. Yapılan işlemin bir bakım değil, "doğaya karşı hoyratlık" olduğunu savunan Kındıroğlu, vatandaşların haklı tepkisinin yanında olduklarını ve konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını vurguladı.
İYİ Parti Akhisar İlçe Başkanı Mustafa Kındıroğlu tarafından hiçbir değişikliğe uğramadan kamuoyu ile paylaşılan basın açıklamasının tam metni şu şekildedir:
"Ballıca Mahallemizde yaşanan ve vatandaşlarımızın büyük tepkisine neden olan ağaç kıyımının sorumlusu Gediz Elektrik’tir.
Elektrik tellerine temas ettiği gerekçesiyle yapılan sözde bakım çalışması; bakım değil, doğaya karşı hoyratlığın, sorumsuzluğun ve vurdumduymazlığın açık bir göstergesi olmuştur. Bir ağacı budamak ile onu katletmek arasındaki farkı bilmeyen bir anlayış, bugün Ballıca’da doğayı adeta cezalandırmıştır.
Soruyorum: Bu nasıl bir çalışma anlayışıdır? Hangi vicdan, yılların emeği olan ağaçları biçimsiz, gelişigüzel ve kurumasına sebep olacak şekilde kesmeyi kabul eder? Kesilen dalları ortada bırakıp mahalleyi görüntü kirliliğine mahkûm etmek hangi hizmet anlayışının ürünüdür?
Gediz Elektrik şunu bilmelidir: Elektrik hizmeti vermek, doğayı talan etme yetkisi değildir. Hiç kimse “hat güvenliği” bahanesinin arkasına saklanarak çevreye hoyratça müdahale etme hakkını kendinde göremez. Eğer bir budama yapılacaksa bunun bir usulü, estetiği, uzmanlığı ve sorumluluğu vardır.
Ballıca halkı yalnız değildir. Vatandaşlarımızın tepkesi haklıdır ve bu işin üzeri örtülmeyecektir. Gediz Elektrik derhal kamuoyuna açıklama yapmak, yapılan uygulamanın hesabını vermek ve oluşan tahribatın sorumluluğunu üstlenmek zorundadır.
Buradan açıkça ifade ediyorum: Akhisar’ın doğasını masa başında alınmış keyfi kararlarla kimsenin insafına bırakmayacağız. Bu anlayışın karşısında susmayacağız. Ballıca’da yaşanan bu sorumsuzluğun sonuna kadar takipçisi olacağız."





YORUMLAR